Ramaderia CAL QUIM, Raça Asinina Catalana

Síguenos en  

Presentació

La Ramaderia Cal Quim representa, a més  d’una gran il·lusió personal, el nostre compromís amb la conservació de les races autòctones de bestiar del Pirineu d’Osca, que constitueixen un patrimoni viu i un llegat genètic insubstituïbles, forjats al llarg de molts segles d’intensa activitat ramadera.

Aquest treball, iniciat el 1990 amb l’adquisició d’unes poques ovelles de raça Churra Tensina, ha anat consolidant-se amb la criança, l’estudi i la promoció d’altres moltes races: Cabra Pirinenca, Gallina del Sobrarbe, Gall d’Indi d’Osca, Equí Hispà-Bretó, ... i, per descomptat, la Raça Asinina Catalana, present des de temps històrics als Pirineus i les Planes d’Osca.

En el nostre ramat d’ases busquem un doble objectiu. D’una banda, mantenir i garantir la puresa racial dels nostres animals, per el que tots ells estan identificats electrònicament i inscrits al Llibre Genealògic gestionat per AFRAC (Associació per al Foment de la Raça Asinina Catalana). I, per altra banda, criar animals sans i forts, tot procurant lligar alçada amb robustesa i harmonia en les proporcions.

Els nostres animals passen tot l’any en plena naturalesa, fins i tot diversos mesos en semi-llibertat a les pastures d’alta muntanya, el que garanteix el seu benestar, una correcta morfologia i una gran fortalesa física.

Ampliar foto

© Ramaderia CAL QUIM - www.calquim.es - Tel.: 690 697 090 / 636 396 449 - Orós Bajo (Huesca)