Ramaderia CAL QUIM, Raça Asinina Catalana

Síguenos en  

Equí Hispà-Bretó

ORIGEN: Raça originada a mitjans del segle passat per el creuament d’eugues semipesades del país amb sementals pesats millorants francesos, tipus Bretó i Ardenés. Es distribueix per zones de muntanya de Castella-Lleó, Cantabria, La Rioja, Aragó i Catalunya.

CARACTERÍSTIQUES: Equí pesat i compacte,  de perfil recte i gropa doble. Capes uniformes, principalment alazana, castanya o negra. Són animals tranquils, però forts, capaços d’aprofitar les pastures de muntanya d’escassa qualitat.

UTILITAT: Tradicionalment utilitzats per al tir i el treball agrícola. Ara són destinats a la producció de carn, al tir recreatiu i a la producció mulatera. També és important la bona tasca medi ambiental que desenvolupen en el bosc, eliminant de forma eficient els matolls i càrrega combustible i reduint així el risc d’incendi.

SITUACIÓ: Està considerada com una raça en perill d’extinció. El major cens es concentra a Castella-Lleó, mentre que a l’Aragó s’ha constituït en el 2006 l’Associació de Criadors d’Equí Hispà-Bretó (ARAHISBRE), que agrupa uns 25 criadors i uns 400 caps de bestiar.

Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto

© Ramaderia CAL QUIM - www.calquim.es - Tel.: 690 697 090 / 636 396 449 - Orós Bajo (Huesca)